Zoeken in deze blog

maandag 21 december 2020

Bronchitis boven kanker

De afgelopen week was niet top.

Ze hadden vanaf het begin gezegd dat de tweede chemosessie het zwaarste zou zijn. Dan zijn de bijwerkingen het meest voelbaar omdat ze de medicatie tegen die bijwerkingen, nog moeten op punt stellen voor mij. Dus ik had me wel verwacht aan wat meer misselijkheid, wat meer vermoeidheid.

Maar wat begonnen is als een simpele verkoudheid, bleek toch iets hardnekkiger en heeft ervoor gezorgd dat ik het meest van de tijd heb moeten rusten. Met alle symptomen aanwezig, moest ik natuurlijk ook een covid test laten doen. Het was een stresske maar uiteindelijk was deze negatief! Oef, want daar had ik vermoedelijk weinig elegant op gereageerd.

Dus of de afgelopen dagen lastig  waren door de bijwerkingen dan wel door de andere ziektekiemen in mijn lijf, is moeilijk te zeggen. All I know is that it was a sucky week! Het lijkt een strijd tussen mijn lichaam dat zegt dat ik moet rusten en mijn hoofd (of is het mijn hart?) dat leuke dingen wil doen met de kids en dat wil genieten van de spanning tijdens de dagen voor kerstmis. (I am a sucker for christmas!) Uiteindelijk is het dan gelukt om zaterdag- en zondagvoormiddag mijn energie te richten op de kindjes en dan in de namiddag een dutje te doen om dan ’s avonds nog een keer te pieken met apero en avondactiviteit.

Chemosessie 3 was gepland vandaag, maandag 21/12/2020. Ik was blij dat ik de oncoloog ging zien want mijn hoest en voze slijmen willen maar niet weg gaan en ik voelde aan mijn kleine teen dat antibiotica hier wel een keer het antwoord op zou kunnen zijn aangezien de lading dafalgan en brufen de afgelopen dagen niets hebben opgelost. Dus ik doe mijn verhaal, mijn gebroken stem zette dat kracht bij en de bronchiaal lawaai op mijn longen was de kers op de taart: “ik ga u geen chemo geven vandaag”.

Poe, die had ik niet zien komen. Raar misschien aangezien ik die ochtend nog van een vriendin een berichtje had gekregen of ik intussen al wist of ik chemo ging kunnen krijgen gelet op mijn hoest (Scary als uw vrienden zo’n dingen beter weten dan gijzelf). Blijkbaar is het dus geen goed idee om uw witte bloedcellen verder aan te vallen als je een bronchitis hebt want ge hebt al die kleine vechterkes nodig om daar tegen op te komen. Weekje antibiotica en volgende week zetten we de chemokuur voort.

Little setback, geen drama uiteraard maar toch beetje geïrriteerd. I just want to get this over with as soon as possible. Silver lining: de kans dat ik vrij goed ben op kerstmis is groot – dus laat die oesters, kreeft en bubbels maar komen. 😊

Intussen worden andere bijwerkingen wel iets meer uitgesproken zoals mijn smaak. Daar begint toch wel een verschil op te komen: het lijkt alsof ik enkel nog maar de scherpe randjes van het eten smaak. Witloof smaakt gewoon bitter, tomaten smaken zuur,… Er zijn duidelijk al enkele smaakpapilletjes gesneuveld. Maar ik herinner mij nog de smaak van oester en kreeft so bring them on anyway!

En het haar begint nu stilaan uit te vallen dus I know what I need to do this week.