Zoeken in deze blog

zondag 24 januari 2021

Omdenken

 

Opportuniteiten zien in problemen, negatieve gevoelens draaien naar positieve gedachten, een ‘nee’ is een ‘ja’ tegen iets anders,… Klinkt allemaal goed he? 😊 Er ligt daar een uitdaging die ik al probeer aan te gaan nog voor mijn kankerdiagnose, misschien zelfs voor de corona maar damn, het is niet gemakkelijk!

Ik denk dat Covid 19 een trigger is geweest voor velen om dat omdenken te oefenen, of zo lijkt het toch als ik alle posts rond de jaarwisseling las. Lege agenda’s wil zeggen meer tijd met de kindjes en familie, geen grote feestjes is gelijk aan meer genieten van de kleine dingen, verplicht thuiswerken resulteert in vertrouwen geven aan werknemers wat blijkt te werken, creatief zijn in het zoeken naar oplossingen om elkaar toch te zien of om verbinding te houden,… Wat zijn we allemaal goed bezig!

Next level: omdenken na/met kanker.  Ik heb een paar kleine stapjes gezet: werken lukt niet, dus gaan we studeren. Een huis kopen (allea als we er ooit één zouden vinden dat ons goesting is) on hold, dus interieurarchitect contacteren om dit huis te optimaliseren. Niet hoeven te werken is gelijk aan de tijd kunnen nemen om het huiswerk mee te maken in plaats van – letterlijk – tussen de soep en de patatten met een half oor luisteren naar 1 + 3 = 4.

Maar de real eye-opener kwam van mijn hubby. De afgelopen dagen had ik het wat moeilijk om mijzelf te zien in de spiegel. Ik zag mezelf en erboven precies in grote neon letters: ZIEK. Opportuniteit: ik werd nog efficiënter in mij klaarmaken dus weer wat extra tijd gewonnen! Tot dusver mijn omdenken 😊 (ik ga ffkes niet in op het feit dat ik nu sowieso kei veel tijd heb en de extra tijd weinig meerwaarde heeft want dat zou gans dit omdenken teniet doen) want elk spiegelbeeld was een beetje als een stomp in mijn maag.

Zaterdagavond, een glaasje rode wijn, kinderen in bed – gezellige setting voor een diep gesprek en de moment to share my thoughts and feelings. Wat ik zag als de veruiterlijking van mijn ziek zijn (de kaalheid, beetje getrokken huidskleur, littekentje van de poortkatheter, angst voor het veel groter litteken na de operatie), ziet hij net als de vooruitgang van mijn genezing. Ha, dat klinkt inderdaad beter! Het is niet de kanker die zorgt niet voor al die uiterlijke kenmerken, maar wel de behandeling en die zal mij in the end genezen. Dus nu probeer ik in de spiegel niet meer ZIEK te zien, maar wel meer iets in de zin van F*CK KANKER.

Als er nog omdenkers aan het lezen zijn, laat mij gerust weten wat voor jullie helpt. Voorlopig gaat mijn award voor Omdenker van 2021 naar mijn wederhelft!