Zoeken in deze blog

maandag 11 januari 2021

Eat this 2021!

Wat een topweek! 

Vorige maandag heb ik mijn eerste chemosessie van 2021 gehad en meteen een boost gekregen: de oncologe heeft - op den tast - vastgesteld dat mijn tumor intussen al gekrompen is! Oh mijn hart maakte een sprongetje. De chemo doet wat het moet doen dus dat is super goed nieuws. Na de 12 weken wordt er een echo gedaan om echt te kijken wat de impact is, maar het feit dat ze dit nu al kon voelen, is zeer belovend. *insert happy dance*

Dit wil niet zeggen dat ze de chemo gaan verminderen (jammer maar helaas), maar het is een bevestiging dat de strategie die we zijn begonnen, de juiste is. 

Kanker: 0 - Inge: 1 (Akkoord, het klopt niet helemaal want kanker was al punten aan het scoren voor ik wist dat we in een wedstrijd zaten, maar de score in het jaar 2021 is toch deze!)

De twee volgende dagen heb ik op wolkjes gelopen: veel energie, goed gezind, weer wat moed gevonden om door te zetten. De vele berichtjes naar aanleiding van mijn vorige, iets wat donkerdere post, deden kei veel deugd!

Ondertussen ben ik beginnen zoeken naar wat ik de komende maanden kan doen en het lijkt dat ik mij ga smijten in een bachelor Arbeids- en organisatiepsychologie, op afstand. Op mijn eigen ritme mijn brein wat onderhouden want er is blijkbaar iets als een 'chemobrein': verlies van geheugen, concentratie, focus door de chemobehandeling. Vermits ik al een deel van mijn brein verloren ben door mijn pregnancybrain (any other moms out there who feel me?), wil ik precies vermijden dat er nog wat aan geschnibbeld wordt door de chemo. 

De mogelijkheden zijn evenwel legio! Ik kreeg enkele super toffe berichtjes met ideetjes: muziekinstrument leren (oh David die full time thuis werkt would love this!), gebarentaal (daar zou hij wel geen last van hebben), aandelenmarkt overnemen (because who wouldn't want to be rich and healthy in 2022 - alleen het startkapitaal ontbreekt). 

Een paar keer kwam het idee om iets te doen met mijn blog. Ik vind het geweldig fijn om wekelijks een update te schrijven en mijn verhaal te delen. Dit zorgt ervoor dat ik stil sta bij hoe ik mij voel (I've got a lot of feels). Maar ik heb geen enkel idee hoe ik dit naar een next level kan brengen. Misschien durf ik er de volgende keer wel een foto bij te posten :-).

To sum up: top week, genoten van de energie en wat vooruitzichten gemaakt. Maybe, just maybe, 2021 will not be so bad!