Zoeken in deze blog

zondag 3 januari 2021

2021, how badly will you suck?

3 januari 2021, ik begin de feestdagen stillekesaan te verteren en morgen keren we terug naar het schoolritme.

De vakantie is heel snel voorbij gegaan, maar heeft een beetje een mentale tol geëist. De coronaproof bezoekjes waren top en de bubbels, oesters en kreeft hebben gesmaakt! Kerstmis blijft mijn feestdag préféré :-) Ik heb nooit heel veel gehad met nieuwjaar, maar dit jaar was an all time low for me.

Geheel onverwacht kreeg ik rond 3 voor middernacht een klopje van de hamer (tot dan een super gezellige avond gehad!). Op sociale media verschijnen veel gelukkige gezichtjes, happy new year berichtjes, hoopvolle boodschappen dat 2021 beter gaat zijn dan 2020,... en ik zag ineens geen licht meer aan het einde van de tunnel. Dus ik ben snel in bed gekropen, in de hoop dat ik tijdens de nacht in één of ander timemachine zou terecht komen en er zou gefastforward worden naar 2022. Well, that did not happen! 

Dus 1 januari 2021 was een dagje van traantjes, dipjes, dutjes en brainless tv kijken. Ik heb mezelf toegelaten om één dagje goed te balen, te zwelgen in zelfmedelijden en even niet te proberen om mij raprap beter te voelen. David is met de kindjes een hele namiddag bij mijn ouders geweest (iemand die toevallig weet hoe je een nog levende ziel kan heilig laten verklaren, cause that's what he is, a saint!) zodat ik tijd had voor mezelf. 

Intussen zijn we dag 3 van 2021 en de vechtlust begin af en toe al opnieuw de kop op te steken. I will beat this and fight like a lioness, but maybe not every day of 2021. Ik heb nood aan perspectief en aan iets voor mezelf dit jaar, niet enkel het gevecht tegen kanker (wat obviously ook voor mezelf is, but not by choice). Dus daar ga ik naar op zoek de komende dagen, misschien iets dat ik kan studeren of master worden in DIY-shizzle? Alle tips zijn welkom!

In de aanloop naar oudejaar had ik mij voorgenomen om een inspirerende post te schrijven, maar er is duidelijk geen inspirator of motivational speaker aan mij verloren gegaan. Vele anderen op sociale media schrijven hoe 2020 hen heeft geleerd om de kleine dingen meer te appreciëren, te genieten en te relativeren. Sure, I get that, maar zelfs na 2020 en de kankerdiagnose, irriteer ik mij nog steeds aan de foemp in de auto voor mij die zijn pinker niet gebruikt. Dus geen grote woorden van mijn kant, maar misschien wel  één persoonlijk voornemen voor 2021: it's okay to not be okay once in a while.