Zoeken in deze blog

maandag 30 november 2020

David wordt 42!

 

De afgelopen dagen hadden we tegen elkaar gezet dat we gingen proberen om onze positieve mojo te behouden: we gingen uit van het scenario dat de lymfeklieren ook aangetast waren maar er niets anders zou zijn gevonden in mijn lichaam. De ene dag ging dat al beter dan de andere. Maandag was er nog weinig over van de positieve mojo.

Dinsdag 24 november, ha nog een verjaardag in mineur! Vandaag kregen we de uitslag van de andere testen, op de verjaardag van David. Hij heeft geen sjans want vorig jaar is mijn oma gestorven op zijn verjaardag.

Hij had niet echt zin om te vieren, maar dat was buiten de kids gerekend. Samen met Ray en Iza ben ik vroeg opgestaan om een ontbijtje klaar te zetten, de cadeautjes in te pakken en het gezellig te maken. It took my mind of everything else that was going on. Het was een leuke ochtend, los van de blok in onze maag.

Wederom kindjes samen afgezet en doorgereden. Al vrij snel kwam – voor ons – het verlossende nieuws: enkel de lymfeklier is aangetast en er is niets anders gevonden. Zou ons positieve mojo dan toch geholpen hebben?

Ik noteerde weer alles wat er gezegd werd, maar zat even op een wolk. Geen andere uitzaaiingen, we behouden de 90% genezingskans. Today we celebrate a bit! It was a good day after all.

De volgende stappen werden uitgelegd: klipje plaatsen in de tumor, afspraak bij de oncoloog en plaatsing poortkatheter (met eerst een covid test off course). Blijkbaar was de dokter waar we tot hiertoe bij gingen geen oncoloog, maar het hoofd van de borstkliniek en chirurg. Ik was duidelijk niet mee met wie welke specialiteit heeft. 

Na een dagje van opluchting en beetje feest, was het woensdag weer met de twee voetjes op de grond: our lives are different. 2021 wordt loodzwaar. Een jaar tot anderhalf jaar werd ons gezegd. Shit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten